GPO2 Studio, DesignInc

DesignInc’s own Melbourne studio fit-out combines exposed base building services and new work space on Level 2 of the heritage-listed GPO building.

Old and new building structure and fabric are dramatically combined here, with recycled timbers and steel contrasted against a backdrop of white-painted masonry walls. 

A generous pinup gallery for ideas and exchange links the studio’s collaborative spaces, imagined as a busy street or laneway: a highway of ideas.

Furnishings made from reclaimed timbers, industrial lighting and abundant indoor planting lends a relaxed, domestic scale and feel. 

Operable windows (mixed-mode) combined with a large wall projection of nature and street life, further increase the natural experience.

Meeting spaces, a communal kitchen, resources hub and an outdoor terrace further enhance the collaborative opportunities, reflecting the studio’s work approach.

Location
Woiworung Country
Melbourne, Victoria
Client
DesignInc Melbourne
Value
$1.2M
Scale
1,070m²
Year
2012
Project Contact
Stephen Webb and Jane Sayers
Photography
Lucas Allen
Share
Share to Facebook Share to Twitter Share to LinkedIn Share via email
Headshot of Emer Denneny

Emer Denneny

Project Leader, Melbourne