Monash University Menzies Redevelopment

Monash University Menzies internal people moving around shot

A major refurbishment and extension of the Robert Menzies Building builds on the spatial and material qualities of the original 1960s Eggleston Macdonald Secomb design, adding the diverse functions of a modern university. Biophillic patterns and recycled timber features were incorporated, enhancing the foyer circulation, where a dynamic new lift and stair structure were also added. The project created a new campus gateway while reinvigorating a classic.

Location
Woiworung, Boonwurrung Country
Clayton, Victoria
Client
Monash University
Value
$50M
Scale
2,400m²
Year
2011
Project Contact
Christon Batey-Smith
Share
Share to Facebook Share to Twitter Share to LinkedIn Share via email
Monash University Menzies staircase, dynamic lighting, person walking down stairs
Monash University Menzies, two people walking down stairs
Headshot of Kylee Ashdown

Kylee Ashdown

Project Leader, Melbourne