Bethany Christian School Early Learning Centre

When adapting a former classroom block into Bethany Christian School’s new Early Learning Centre, DesignInc retained the existing character clerestory windows and exposed timber trusses which are typical across the campus. To complement the Reggio Emilio approach, natural materials, abundant daylight and outdoor connections are prominent features. Neutral surfaces and plywood joinery interiors showcase the children’s artworks as the key sources of colour within the space. The playroom has direct access to the new sheltered outdoor play area which in turn leads to a nature play area which cleverly integrates existing tree stumps as play elements amongst sandpits, lawn, a dry riverbed and cubbyhouse.

  • CLIENT

    Bethany Christian School

  • LOCATION

    Paralowie, South Australia

  • YEAR

    2016

  • SCALE

    285 m²

  • VALUE

    $1.2 million